Saltar a continguts

Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta Pearson

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

11/07/2013
CONSELL ASSESSOR D'URBANISME


Creiem que és una notícia d’interès per a tots
Es constitueix el Consell Assessor d’Urbanisme (CAU) amb la voluntat d’ampliar els instruments de participació i transparència en matèria urbanística
El nou òrgan consultiu neix en compliment d’una moció institucional acordada per tots els grups i d’acord amb el document sobre la transparència i el bon govern aprovat en el ple del passat desembre

L’Ajuntament ha constituït formalment el Consell Assessor d’Urbanisme Municipal (CAU) amb la voluntat d’ampliar els drets de participació ciutadana i transparència en els procediments urbanístics de la ciutat així com en l’ordenació del territori i el seu impacte ambiental.
Aquest nou òrgan consultiu neix amb la voluntat d’obrir una via complementària de participació, de caràcter més especialitzat i tècnic, com un òrgan local de caràcter consultiu i deliberatiu. La composició del consell és de caràcter mixt; integra representants polítics, així com professionals i especialistes de reconegut prestigi i experiència professional contrastada en l’àmbit de l’urbanisme a proposta de cada grup municipal.
El CAU esdevé, per tant, un nou òrgan de participació sectorial de conformitat amb el que estableix la legislació urbanística a Catalunya. Té facultats informatives i deliberatives per a millorar els processos de participació en matèria urbanística. Entre les seves funcions, el Consell Assessor d’Urbanisme Municipal podrà formular propostes i alternatives de planejament, emetre informes i recomanacions sobre avantprojectes de planejament i gestió urbanística de la ciutat, sobre obra pública que afecti a Sant Cugat o sobre les al•legacions que presentin els ciutadans durant els períodes d’exposició pública. També podrà emetre informes i consideracions a iniciativa del propi Consell sobre les matèries de la seva competència: territori i desenvolupament urbà, mobilitat i infraestructures i habitatge i espai públic.
Durant la seva constirució, l’alcaldessa, Mercè Conesa, ha trasllat als membres del nou Consell “la nostra reiterada voluntat per un desenvolupament sostenible del territori en termes de Sostenibilitat, Mobilitat, Recursos i Tecnologia en tant que dinamitzadors de les millores socials i econòmiques de la població”
El consell s’estructurà en quatre gran eixos: territori i desenvolupament urbà; mobilitat i infraestructures; medi ambient i sostenibilitat, i habitatge i qualitat de vida. Entre els membres del CAU figuren el subdirector general d’Urbanisme de la Generalitat, Camil Cofan o el director de l’ETSAV, Víctor Seguí, a més de Pere Solà (a proposta de CIU), Francisco Rodríguez (a proposta del PP), Ricardo Rodriguez (a proposta del PSC), Joan Barba (a proposta d’ICV) o Manel Roca (a proposta de la CUP).