Saltar a continguts

Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta Pearson

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

29/11/2013
CONSELL DE BARRI EXTRAORDINARI

COMENTARI DEL CONSELL DE BARRI EXTRAORDINARI DE LA FLORESTA 26/11/2013.
ORDRE DEL DIA
1). Presentació dels plantejaments de l’estudi de mobilitat i mecanisme de participació per la seva concreció amb els veïns.
2). Presentació de la proposta de priorització d’obres del pla d’asfaltat 2014-2015 i mecanisme de participació per la seva concreció.
3). Presentació de la proposta d’usos del fons de lliure disposició 2014 i mecanisme de participació per la seva concreció.
4). Precs i preguntes.
Punt 1). Va iniciar la sessió el Sr. Carles Brugarolas, President del Consell de La Floresta i Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Sant Cugat, i responsable del àrea econòmica. Va pregar a tots els assistents no obrir un debat sobre els temes explicats, ja que donada la seva importància i prèvia exposició pública de la documentació presentada, es puguin fer al•legacions, correccions o comentaris, estudiades i raonades pels diferents grups. Explico breument els continguts més importants de la sessió.
Es van presentar uns arquitectes i enginyers de la Diputació de Barcelona, especialitzats en estudis de mobilitat en l’àrea metropolitana de Barcelona, que d’acord amb l’Ajuntament de Sant Cugat i tenint com a referència l’estudi sobre mobilitat que es va fer l’any 2001, sota el títol “CRITERIS D’URBANITZACIÓ PER A LA MILLORA DE L’ESPAI URBÀ EN L’ÀMBIT DE LA FLORESTA AL TERME MUNICIPAL DE SANT CUGAT DEL VALLÈS” van desenvolupar la seva presentació.
Criteris. Optimitzar la xarxa viaria – Vertebrar i millorar l’espai públic.
Deixen clar que el projecte és sols una proposta conjunta que serveixi de punt de partida per quan s’hagi d’actuar. Serà una eina d’ajut al desenvolupament de La floresta.
S’han tingut en compte el següents conceptes: La demanda d’aparcament en algunes zones, Espais públics referents de cada barri, Elements d’urbanització, itineraris i corredors verds, equipaments, mobilitat envers els llocs públics, llocs emblemàtics, bus i carrers.
Destaquen la dificultat de fer un pla per l’orografia, per les urbanitzacions ja existents i per que La Floresta te 11 portes d’entrada. Abans d’aprovar el projecte definitiu es posarà en consideració del veïns les propostes de direccions del seus carrers, amb el fi de trobar un consens el més ampla possible. Consideren que en aquest moment existeix un 80% de carrers i un 20% de zona de vianants, la seva proposta és la d’ampliar voreres i disminuir l’amplada d’alguns carrers, el ideal d’urbanització per la nostra zona consideren que seria 30% asfalt, 30% voreres, 30% espais naturals per parques, etc, el 10% restant dependria de situacions puntuals. Consideren que hi ha 3 punts principals Plaça del Centre delimita 7 carrers i te bus i establiments comercials, Pere Planes i Camí Antic de Terrassa. Consideren que manquen punts de trobada, punts o espais d’informació, punts per començar els itineraris de passeig pel parc de Collcerola. Consideren la importància per potenciar les passejades per Collcerola.
A través de la WEB Consell de Barri de La Floresta i en diferents enllaços es pot consultar tota la informació.
Punt 2) L’Ajuntament ha fixat un pressupost pel any 2014 de 1.600.000€ i pel 2.015 una previsió de 600.000€ per asfaltar (no urbanitzar) pràcticament tots els carrers de La Floresta. Queda clar que en aquesta actuació no es faran voreres. A efectes d’agilitzar es farà una sola licitació i està previst que les obres comencin l’estiu del 2014 i segueixin ja d’una ininterrompuda.
Punt 3) Moltes de les demandes existents i que estaven previstes fer amb els fons de lliure disposició, quedaran cobertes en el pla d’asfaltat. Previsió de fons de lliure disposició pel 2014, 72.000 i 8.000€ de despesa ordinària.

COMENTARI I PUNT DE VISTA DE TOT EL QUE S’HA EXPLICAT
Sobre el punt 1 no dubtem de la seva afectivitat, però a llarg termini, ja que si en el pla d’ asfaltat que preveu l’Ajuntament no es tocaran voreres, totes les reivindicacions del veïns i associacions sobre la manca d’espais a les voreres per passejar, ja sigui per estretes, amb pals al mig o inexistents NO es solucionaran. Sols s’arranjaran quan s’urbanitzi la zona, amb el cost corresponent pels veïns, però això va per llarg.
Sobre els carrers que s’asfalten quan tinguem la llista de tots, els podreu consultar en aquesta mateixa WEB.
Sobre els diners de lliure disposició a les properes reunions de grups de treball intentarem fer valdre les nostres demandes, ja que considerem que biondes, senyals de tràfic, etc son temes de l’Ajuntament i no tenim perquè pagar-ho els veïns encara que sigui en diners de lliure disposició.
La proliferació de petites associacions veïnals (d’un sol carrer o sector) així com altres grups fan més complicada la gestió nostra, és per això que no ens cansem de demanar-vos que porteu socis, que vingueu a les nostres reunions, que sols amb una Associació forta tindrem el pes que desitgem per satisfer el que nosaltres creiem just per La Floresta.