Saltar a continguts

Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta Pearson

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

25/01/2014
TROBADA INFORMATIVA


El passat dimarts, dia 21 de gener, per iniciativa de la nostra associació es va celebrar una reunió informativa per parlar dels projectes d’asfaltat que te l’Ajuntament de Sant Cugat, envers alguns carrers principals de La Floresta. Amb el fi que la participació fos massiva es va invitar apart de tots els socis amb correu electrònic, a les diferents associacions i grups del barri. Val a dir que la resposta va ser molt positiva, com va reflectir el ple absolut de la sala. Per part de l’Ajuntament van assistir el Tinent d’Alcalde i Regidor d’Economia i President del Consell de Barri, el Sr. Carles Brugarolas, i el director d’obres del districte, el Sr. Francesc Serra. Va presidir l’acte el nostre President, Sr. Josep Carné, el qual va fer la presentació i va obrir la sessió, passant la paraula al nostre secretari, el Sr. Guillermo Gallego, arquitecte de professió, el qual per raons de major coneixement dels temes que es tractaven va conduir la reunió.
El Sr. Gallego va demanar en primer lloc i com a tasca més prioritària, l’arranjament d’escales i passatges i ja per després prioritzar els carrers a asfaltar sempre que el veïnat per majoria hi estigui d’acord i finalment el coneixement dels aspectes tècnics de l’obra. Una obra valorada en uns 2,5 milions d’Euros a realitzar en el termini de dos anys.
A continuació va prendre la paraula el Sr. Brugarolas, per explicar en primer lloc que els planells que els responsables de Mobilitat de la Diputació de Barcelona i que l’ajuntament els havia demanat un pla, havien arribat tot just el dia anterior, motiu pel qual encara no havien pogut digitalitzar-los, Es van ensenyar a als assistents, tot anunciant la propera consulta a través dels mitjans informàtics dels mateixos. Sobre això van haver diversitat d’opinions, ja que alguns opinaven que “això és com sempre”. Si que va quedar clar que aquest pla, incidiria dins els possible en els plans d’asfaltat, malgrat que no necessariament sempre es seguirà el criteri marcat, ja que es pretén fer-ho d’acord amb els veïns, també va recalcar que s’està parlant d’un asfaltat o pavimentat, en cap cas una urbanització. Com es sabut el pla de mobilitat contempla voreres més amples, soterrament de les línees, etc i per raons obvies el pla d’asfaltat tot això no ho contempla. Hi van haver veus demanant fer les coses d’una forma definitiva per evitar el doble cost, com també eliminar pals de llum o telèfon de les voreres amb l’objectiu que es pugui passejar sense perill, evidentment tenien raó, però llavors segons criteri dels tècnics, ja és urbanitzar i això té un cost important pels veïns, fer el pla d’asfaltat com està previst té un cost cero, i crearia un greuge comparatiu amb altres zones veïnals que han tingut que pagar. Va comentar la reunió positiva amb l’Associació del Faig, que defensa l’arranjament del carrer Pere Planes, en especial en alguns trams molt perillosos.
Després d’aquests aclariments, el Sr. Brugarolas va comentar que es farà una sola licitació, o sigui que tot ho farà la mateixa empresa i que creu que es podrà començar a treballar pel setembre, abans no. Segurament pel consell de Barri del mes de març, es podrà explicar algun dels avenços en aquest tema. Malgrat això, els carrers que s’havien de fer l’any passat, com l’Avinguda Tarruell, Camí de Can Pagan , es faran properament. En alguns casos es pavimentaran, però aquest no serà el cas del Camí Antic de Terrassa, carrer Palmera, Plaça del Centre i Plaça Pere Planes, que s’asfaltaran.
Alguns del carrers que en principi i sempre que els veïns hi estiguin d’acord s’asfaltaran seran Turó Del Sol c/ Rosa Mariné, fins la zona forestal (aquest tros no es farà), Camí Antic de Terrassa,c/ Margarit. Passeig Caqui, c/ Xiprer, c/ Caqui. LA SERRETA, carrers Dinamarca i Llimona, p. Pla I Bernades, Colònia Parés, c/ Cedrela, cruïlla Buscarons, font del Fumet, Casalot, SECTOR MIRADOR OEST, Carrer de Can Burrull, Aigües de Sabadell, Sant Cristóbal, SECTOR MIRADOR EST tram habitat Adrià Pardos, Miranda, Cupré, millora Plaça Porters, Quadra de Canals, Verdaguer, Nenúfar, Passatge Fumet. A la Floresta Alta carrers Polònia/Catalpa que es divideix en tres trams el 1er habitat es farà, el 2on és zona forestal i el 3er que és poc habitat es deixarà pel final.
Ja en l’espai precs i preguntes es comenta que el veïnat no vol que es faci el carrer Estel, malgrat que permetia que Verge de Montserrat fos d’una sola direcció i que els cotxes hi poguessin aparcar. Ara s’haurà d’habilitar un pla econòmic especial per fer voreres al esmentat Verge de Montserrat, pel perill que les dues direccions i manca de voreres representa pels vianants que van a peu a l’estació. Hi ha queixes per l’alta velocitat dels cotxes al carrer Aigües de Sabadell i Emeterio Escudero, també es demana que a la Pujada de Can Llobet, es treguin els pals de la vorera i que es pugui caminar per l’estreta. Els veïns del Turó del Sol, demanen que Rosa Mariné s’asfalti complert, malgrat el tros de zona forestal, que es segueixi un pla de manteniment dels carrers malgrat que s’hagin d’asfaltar, però mentrestant que estiguin en condicions i els veïns del carrer Crepuscle demanen que s’acabi de pavimentar tot el carrer, ja que manca sols el tros del mig.
A grans trets això és el que va donar de si la reunió, amb l’acord amb altres grups per treballar conjuntament en la prioritzar carrers, vigilar qualitats d’asfalt, etc. per part de la nostra associació serà el Sr. Gallego, qui portarà la representació de APVF a les converses que puguin anar-se fent. De totes formes, malgrat alguns opositors al pla, la majoria dels assistents estan a favor que se’ls asfalti el carrer dins en les condicions fixades. Es va agrair a l’Associació aquesta iniciativa, considerant que la trobada havia estat molt profitosa.
És possible que hagin quedat alguns carrers sense anomenar, ja que l’exposició de tots va ser ràpida, si alguns socis estan interessats en saber de carrers concrets, preguem que ens ho comuniqueu a aquesta Associació i farem les passes i consultes pertinents per aclarir-ho.