Saltar a continguts

Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta Pearson

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

17/10/2015
RESUM REUNIÓ DE LA COMISSIO OBRES ASFALTAT

  

Assisteixen per part de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallés:

Senyor: Damià Calvet, regidor Urbanisme

                Francesc Serra, Director de Obres i serveis

                Antoni Serra Director urbanisme, mobilitat i habitatge

              Marina Casals, Sotdirectora de mediambient i participació ciudatana

 

Comença la reunió a les 20.05 hores del dia 13/10/2015, presentant-se el Sr. Damià Calvet nou Regidor d'Urbanisme en substitució del Sr. Casajoana. Breument ens explica que hi haurà canvis en el Consell de barri i  aquests estan pendents d'aprovar-los en el Ple de l'Ajuntament el pròxim dia 19 d'octubre. Tant l'Alcaldessa, Senyora Conesa, com la resta de regidors volen que sigui més participatiu amb la ciutadania.

 

El Sr. Damià Calvet comenta que hi haurà dues parts diferenciades d'aquesta reunió una primera per explicar en quin estat estan les obres i una segona per parlar de l'esborrany del pròces participatiu 3 places de La Floresta. (S'entreguen fotocòpies d'aquests procesos).

 

En primer lloc, el Sr. Damià Calvet exposa  en quin estat estan les obres del Pla de Millora de La Floresta I que s'estan cumplint en temps i diners.

 

La programació actual farà que es cumpleixi el calendari tot i els ensurts surgits en el Sector Miradors, principalment pels problemes d' escorrenties de les aigües en els carrers Adrià Pardos, Font del Fumet i carrer Cupré fins endinsar-se al bosc. Això ha fet que la partida que hi havia en el projecte dedicada aquests sector sigui més elevada. Tot i això la desviació econòmica actual de 1% preveuen recuperar-la via amortització al final de l'obra quan ja estiguin acabats els 41 carrers. S'entrega als assistents fotocòpies on consten els carrers acabats, els que estan en execució i els que resten per acabar.

 

Segueix el Sr. Francesc Serra. Fa un resum de la primera fase històrica del projecte de l'ajuntament "PROJECTE ANTIPOLS I ANTIFANG" que va començar a finals de l'any 2014 i que va acabar en el "PLA DE MILLORA DE LA FLORESTA". Aquest Pla, ho aclareix, no és urbanitzar els carrers sinó fer-los accessibles a les persones que hi viuen. Procés que ha comptat amb la participació en tot moment dels veïns. Les obres tenen previst acabar-les el març 2016 encara que es preveu s'endarrere pel problemes abans exposat dels carrers del Sector Miradors. De totes maneres la resta de carrers per asfaltar no són complicats , ja que molts d'ells l'Ajuntament ja va fer una actuació fa anys via cimentació i preparació del terreny. Per altra banda, Rogasa, l'empresa constructora, és complidora i fins que no s'entregui l'obra respon de tots els problemes i desperfectes que puguin sorgir.

 

A continuació s'obre el període de preguntes per part dels veïns. La majoria de veïns mostren inquietuds per problemes de les aigües i les seves canalitzacions, principalment quan plogui fort a causa de l'accidentat del terreny. El Sr.Damià Calvet i Sr. Francesc Serra prenen nota de totes aquestes inquietuds i problemes que exposen els veïns i es comprometen a contestar-les i trobar-hi una solució abans d'acabar les obres.

 

Els representants de l'Ajuntament, tal com ja s'ha parlat en el seu dia, ens comuniquen que després de la primera fase del PLA DE MILLORA DE LA FLORESTA hi haurà una segona fase que inclourà els passatges, places i escales.

 

La Senyora Marina Casals, sotsdirectora de mediambient i participació ciutadana ens explica breument com es preveu, encara no es definitiu, el procès participatiu 3 places de La Floresta. (Plaça del Centre, Pont del Diari, Pere Planes).En les fotocòpies entregades es pot seguir un ordre cronològic d'actuacions, però aquest com que no és definitiu segurament patirà modificacions per adaptar-ho a les necessitats tant veïnals com tècniques. De tot això el Senyor Damià Calvet, Regidor d'urbanisme es compromet i així ho afirma que estarem tots informats.

 

 

S'acaba la reunió a les 22.00 hores.