Saltar a continguts

Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta Pearson

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

18/10/2016
AJUTS REHABILITACIÓ D'EDIFICIS I MILLORA PARC D'HABITATGES

 Obert el període per sol·licitar ajuts de rehabilitació d’edificis i de millora del parc d’habitatges 

Els ajuts, que s’atorguen a través de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es poden sol·licitar a l’Oficina Local d’Habitatge fins al 31 de gener

L'objectiu de donar suport als propietaris que tinguin la necessitat de dur a terme accions de rehabilitació als seus edificis i habitatges, mitjançant subvencions a fons perdut d'entre el 35% i el 50% del cost de les obres

Els ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat ja poden sol·licitar els ajuts que atorga l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per fer obres de rehabilitació d’edificis. Les sol·licituds es podran presentar fins al 31 de gener del 2017 a l’Oficina Local d’Habitatge (c/ Elies Rogent, 10 www.promusa.cat). Aquesta iniciativa està inclosa en el pacte pressupostari per al 2016 signat entre l’equip de govern i ERC-MES.

Els ajuts tenen l'objectiu de donar suport als propietaris o a les comunitats de veïns que tinguin la necessitat de dur a terme accions de rehabilitació als seus edificis i habitatges, mitjançant subvencions a fons perdut d'entre el 35% i el 50% del cost de les obres i un màxim de 5.000 euros, segons el cas. Poden optar a les subvencions tots els edificis anteriors a 1981 i alguns edificis més recents que presentin problemes d’accessibilitat i habitabilitat greus.

Els ajuts poden sol·licitar-se per dur a terme tot tipus d'accions, d'entre les quals destaquen:

Actuacions de conservació. Aquesta línia s'adreça a la reparació d'estructura, façanes, cobertes, mitgeres, adequació de les instal·lacions i altres elements comuns de l'edifici.

Actuacions de millora de la qualitat i la sostenibilitat. Tenen a veure amb les actuacions relatives a l'increment de l'eficiència energètica, com són la millora de l'aïllament tèrmic de l'edifici, la instal·lació de sistemes de calefacció o refrigeració, la producció d'aigua calenta sanitària o la instal·lació d'equips de generació amb energies renovables, entre altres.

Actuacions de millora de l'accessibilitat. Aquesta tercera línia fa referència a la instal·lació d'ascensors en edificis que no en tenen, així com a la supressió de barreres arquitectòniques.

Actuacions d'habitabilitat a l'interior dels habitatges. Es tracta d'actuacions a l'interior dels habitatges individuals, com per exemple el canvi de la banyera per un plat de dutxa, la substitució de la caldera, l'adequació de les instal·lacions o el canvi de finestres.

 

La dotació econòmica per a la convocatòria d'ajuts és de 7.076.198,25 euros, a repartir entre edificis dels diferents municipis que formen part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.