Saltar a continguts

Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta Pearson

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

Cercador

16/02/2017

 5a TROBADA D’ENTITATS PARTICIPANTS EN EL PROGRAMA  

COL·LABOREM AMB EL PARC  
 
Centre d’Informació, 11 de febrer de 2017 
 
La Trobada es va celebrar al Centre d’Informació. Es va plantejar amb tres objectius principals: parlar dels projectes de col·laboració que aquest any duran a terme les diferents entitats i associacions, concretar el funcionament d’alguns aspectes del programa com la formació o els canals de comunicació , i finalment, conèixer en detall la nova llei del Voluntariat i foment de l’associacionisme de Catalunya.

Hi van participar un total de 

22 persones, 18 representants de 14 entitats, més els tècnics del Consorci Isabel Raventós (cap del servei d’UPDEA), Glòria Arribas, Pilar Herrero i Pere Moya, i el director-gerent, en Marià Martí, que va agrair a totes elles la seva implicació en la conservació i millora del Patrimoni del Parc

Entitats assistents: 
Alnus CEPA (Jordi Agulló), AVP 
Mas Guimbau i Can Castellv
í (Sònia Quintana), AVV de 
Santa Maria de Vallvidrera i Mas Sauró (Maria Garrés, 
Pilar, i Anna Grande), Centre d’Estudis Sant Just 
(Franscesc Blasco), Club Muntanyenc de Sant Cugat 
(Silvano Bendinelli),  , Collserola Verda (Mercè Torres i 
Àngels Santigosa), DEPANA (Jordi Gimisó), El Mussol i 
AVP La Floresta (M. Jesús Garcia), Fes Fonts Fent 
Fonting (Marcel Oliveres), Òmniun Cultural d’Esplugues 
de Ll. (Esteban Miravete), SEAS (Pere Aceitón), 
SeoBirdLife (Cristina Sánchez) i WWF (Jordi Garcia i 
Sílvia Ramonet). 
 
Entitats excusades:
 AVV El Sanatori del Rectoret, APV  
Sol i Aire i ICO. 
El programa de treball va ser el següent:  
10:00h    Presentació breu dels representants i les entitats. 
10:30h    Benvinguda per part del Gerent del CPNSC. 
10:45h    Presentació    programa    
 
Col·laborem amb el Parc
 2017. Projectes de col·laboració en marxa. 
Programa anual de formació. Canals de comunicació. Properes Trobades. 
11:30h    La nova llei del Voluntariat i l’associacionisme de Catalunya. Els plans de voluntariat de les entitats. Precs i preguntes.  
12:45h    Valoració.  
13:00h    Comiat 
Un cop fetes les presentacions, i per tal d’emmarcar 
la Trobada, a l’inici es va explicar quins seran els programes de participació  ciutadana i Voluntariat que aquest any desenvoluparà el Consorci. A continuació, el treball es va centrar en un d’ells: 
Col·laborem amb el Parc, en el que hi participen totes les entitats convocades.  
Primer es va mostrar la relació d’entitats que ja estan duent a terme diferents projectes de col·laboració i aquelles amb qui encara s’està acabant de concretar. 
Aquest 2017 són més de 20, les entitats i centres educatius que participen en aquest programa de foment de la participació i el voluntariat que impulsa el Consorci.
 
 
La Trobada va comptar amb una segona part en què 
es va fer una activitat de formació sobre la nova llei catalana del voluntariat i de foment de l’associacionisme.
 Aquest tema havia estat un dels seleccionats per bona part de les entitats assistents 
a la darrera trobada del mes de novembre del 2016. 
Van sorgir alguns dubtes que es traslladaran a l’administració competent.  
També es va aprofitar el moment per presentar el que són els 
Plans de voluntariat de les entitats  i alhora perquè cadascuna d’elles analitzés quins aspectes dels plans tenien en compte i quins no, i en quin grau. 
Un cop finalitzada la sessió, els representats van fer la valoració de la trobada. Totes les opinions van ser positives. Els assistents van considerar que la Trobada els havia servit per rebre informació i formació, per conèixer altres entitats amb interessos semblants, per conìxer la nova llei i les implicacions que aquesta tenia per a la seva pròpia entitat i que es van sentir part d'un engranatge.  
Molts es van interessar per la celebració de més jornades. 
La propera Trobada d’entitats serà a mitjans del mes de juny, després de la Setmana de la Natura en què hi participen moltes de les entitats del Col·laborem amb el Parc.
 

Un moment de la sessió informativa Veure fotogaleria Ampliar imatge
06/02/2017

 El passat  dia 14 de febrer a les 19.00 hores en el Centre Social i Sanitari de La Floresta, carrer Pearson, 36, l'associació AICEC-ADICAE es va celebrar la sessió informativa sobre el tema:   CLAUSULES TERRA

i també de la devolució de les despeses de constitució d'hipoteques.

 Durant dues hores un membre de l'Associación AICEC-ADICAE va informar a unes 20 persones de l'estat del procés de devolució a les persones que tenen hipoteques afectades per la clàusula terra així com també, de les despeses de constitució de les hipoteques.

 

 

 

 

23/01/2017

 AGENDA DE LES ACTIVITATS QUE DURÀ A TERME EL PARC DE COLLSEROLA , TEMPORADA- HIVERN 2017

19/01/2017

 A PARTIR DEL DIA 6 DE FEBRER S'ACTIVA EL NOU SERVEI DE RECOLLIDA DE VOLUMINOSOS

Imatge de complement Veure fotogaleria Ampliar imatge
06/01/2017

 ARRIBADA DE SES MAJESTATS A LA FLORESTA!!!

18/10/2016

 Obert el període per sol·licitar ajuts de rehabilitació d’edificis i de millora del parc d’habitatges 

Els ajuts, que s’atorguen a través de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es poden sol·licitar a l’Oficina Local d’Habitatge fins al 31 de gener

L'objectiu de donar suport als propietaris que tinguin la necessitat de dur a terme accions de rehabilitació als seus edificis i habitatges, mitjançant subvencions a fons perdut d'entre el 35% i el 50% del cost de les obres

Els ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat ja poden sol·licitar els ajuts que atorga l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per fer obres de rehabilitació d’edificis. Les sol·licituds es podran presentar fins al 31 de gener del 2017 a l’Oficina Local d’Habitatge (c/ Elies Rogent, 10 www.promusa.cat). Aquesta iniciativa està inclosa en el pacte pressupostari per al 2016 signat entre l’equip de govern i ERC-MES.

Els ajuts tenen l'objectiu de donar suport als propietaris o a les comunitats de veïns que tinguin la necessitat de dur a terme accions de rehabilitació als seus edificis i habitatges, mitjançant subvencions a fons perdut d'entre el 35% i el 50% del cost de les obres i un màxim de 5.000 euros, segons el cas. Poden optar a les subvencions tots els edificis anteriors a 1981 i alguns edificis més recents que presentin problemes d’accessibilitat i habitabilitat greus.

Els ajuts poden sol·licitar-se per dur a terme tot tipus d'accions, d'entre les quals destaquen:

Actuacions de conservació. Aquesta línia s'adreça a la reparació d'estructura, façanes, cobertes, mitgeres, adequació de les instal·lacions i altres elements comuns de l'edifici.

Actuacions de millora de la qualitat i la sostenibilitat. Tenen a veure amb les actuacions relatives a l'increment de l'eficiència energètica, com són la millora de l'aïllament tèrmic de l'edifici, la instal·lació de sistemes de calefacció o refrigeració, la producció d'aigua calenta sanitària o la instal·lació d'equips de generació amb energies renovables, entre altres.

Actuacions de millora de l'accessibilitat. Aquesta tercera línia fa referència a la instal·lació d'ascensors en edificis que no en tenen, així com a la supressió de barreres arquitectòniques.

Actuacions d'habitabilitat a l'interior dels habitatges. Es tracta d'actuacions a l'interior dels habitatges individuals, com per exemple el canvi de la banyera per un plat de dutxa, la substitució de la caldera, l'adequació de les instal·lacions o el canvi de finestres.

 

La dotació econòmica per a la convocatòria d'ajuts és de 7.076.198,25 euros, a repartir entre edificis dels diferents municipis que formen part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

86 Registres trobats